ANNONCE

LIFE, LUST & LEISURE

JUNI

1

ONSDAG

København

Andet (København)

Kl. 16.00

Official DISTORTION Street Party 2016 Looky Management & Cosy Bar has the great honor to present to you the event Gaystortion Nørrebro

Homoseksuel, homoseksuelle og homoseksualitet

14. december 2011 af Bert Svalebølle.
Homoseksuel betegner både mænd og kvinder, hvis seksualitet retter sig mod personer af samme køn. Homoseksuelle kvinder kaldes lesbiske, og homoseksuelle mænd kaldes bøsser.

Hvor mange der er homoseksuellem er svært at finde ud af. Læs mere her på siden, hvor vi gennemgår nogle af de informationer der er tilgængelige.

Det er svært at afgøre, hvor stor en del af befolkningen der er homoseksuelle. Flere internationale undersøgelser viser resultater, der svinger mellem 1-21 %. En norsk undersøgelse pegede på, at 5-15 % af befolkningen er homoseksuelle, hvorimod en amerikansk undersøgelse viste, at tallet nok snarere er 2-8 %. Det må antages, at de danske tal snarere ligner de norske end de amerikanske, og at hen ved 5 % af befolkningen definerer sig som homoseksuel, mens en lidt større del af befolkningen definerer sig som personer, der fortrinsvis har sex med personer af samme køn.

Hvor mange der er homoseksuellem er svært at finde ud af. Tallene besværliggøres af, at nogle homoseksuelle er bange for at være åbne omkring deres identitet og derfor holder den skjult. Andre er slet ikke klar over deres homoseksualitet, og nogle har bare ikke lyst til at være åben omkring det.

Danmarks Statistik har ikke en opgørelse over seksuel orientering. Men man har lavet en statistik over, hvor mange der lever i registreret partnerskab. Det drejede sig den 1. januar 2005 om i alt 3.235 mænd og 2.718 kvinder. Til sammenligning var der 1.080.247 mænd og 1.162.841 kvinder, der stod opført som "gifte".

Man kan dog ikke heraf slutte, at homoseksuelle udgør 0,53 % af befolkningen. Homoseksuelle er stadig mindre tilbøjelig til at indgå ægteskab end de heteroseksuelle, men det er nok et forhold, der er ved at ændre sig, da de yngre homoseksuelle udgør en forholdsvis større andel af samtlige ægteskaber end de ældre homoseksuelle.


Første Date - Homoseksuel
Meninger om homoseksuelle
Årsager til homoseksualitet
Det vides ikke bestemt, hvordan en persons seksuelle orientering bliver fastlagt. Nogle forskere mener, at homoseksualitet og heteroseksualitet er en medfødt disposition og skyldes særlige gener eller hormonniveauer under graviditeten. Andre forskere mener, at homoseksualitet og heteroseksualitet er kulturelt bestemte kategorier.

I dag er der ikke den store opbakning til freudianske forklaringer om, at mandlig homoseksualitet skyldes en dominerende eller fraværende mor.

Nogle undersøgelser har peget på, at bestemte placeringer i en søskendeflok kan medføre en større sandsynlighed for homoseksualitet end andre. Den homoseksuelle identitet kan derfor skyldes, at personen fik en særlig rolle i forhold til de andre søskende. Amerikanske undersøgelser tyder på, at drenge, der har en feminin adfærd, langt oftere udvikler en homoseksuel identitet end andre drenge.

De fleste forskere tvivler dog på, at der findes et enkelt gen, der gør mænd til bøsser, eller kvinder til lesbiske. Men der er blandt naturvidenskabsmænd en udbredt opfattelse af, at nogle mennesker er genetisk mere disponerede for homoseksualitet end andre.

Den mest populære naturvidenskabelige forklaring på homoseksualitet er, at den senere seksuelle orientering lægges fast i fosterstadiet som en følge af hormonelle forhold i livmoderen.


Den homoseksuelle tidslinje
Den homoseksuelle historie
Oldtidens græsk-romerske kultur er et velkendt eksempel, hvor det var fuldt socialt accepteret for mænd at være forelsket i andre mænd, blot man var den aktive part. I flere kulturer er det udbredt, at de unge mænd indgår seksuelle forbindelser med ældre mænd som led af deres opdragelse.

Platon fandt kærligheden mellem mænd mere ædel end kærligheden mellem mand og kvinde, fordi den havde et åndeligt element, hvorimod heteroseksuel kærlighed var rent fysisk.

Lesbisk kærlighed kendes fra blandt andet Lesbos og fra Sparta. Her opdrog ældre kvinder yngre kvinder, og den lesbiske kærlighed indgik i den rituelle opdragelse af pigerne.

Den moderne homoseksualitet
I dag bruges regnbueflaget ofte som symbol af homoseksuelle. Og homoseksuelle betegnes som en person, der primært er orienteret mod sit eget køn.

Teknologi har i nyere tid gjort det nemmere for homoseksuelle at finde andre homoseksuelle. Hvor det tidligere var besværligt og muligvis forbundet med risiko at finde homoseksuelle kontakter, kan man nu verden over få kontakt ved brug af internettet.

Kilde: Wikipedia.org


Se også:
Nyheder: [Klik her]

Kultur: [Klik her]

Mode og Livsstil: [Klik her]

Konkurrencer

Out & About udlodder i samarbejde med Tivoli, 2 billetter til Pharrell Williams på Plænen i Tivoli den 6. juli, samt billetter og turpas til Tivoli og Fatamorgana, som du kan vinde hvis du kan svare på nedenstående spørgsmål.
Out & About udlodder 3 eksemplarer af dramaet ”Youth”, som du kan vinde hvis du kan svare på nedenstående spørgsmål.
Out & About udlodder 3 eksemplarer af fimen ”The Hateful Eight”, som du kan vinde hvis du kan svare på nedenstående spørgsmål.

Brugernavn:

Password:

Husk mig!

ANNONCE

ANNONCE

ANNONCE

ANNONCE

ANNONCE

ANNONCE

ANNONCE

ANNONCE

ANNONCE

ANNONCE

ANNONCE

ANNONCE

Udgiver: Copenhagen Gay Media Aps • © Eftertryk kun med redaktionens tilladelse. • Mere information om bøsser, lesbiske og homoseksuelle.